subota, 18. lipnja 2011.

Zdenko Grbavac,trener Izviđača:"Izviđač će biti u gornjem dijelu ljestvice SEHA lige"

Okončanjem sezone u seniorskoj konkurenciji aktivnosti u ljubuškom Izviđaču su svedene na rekreacijske treninge prvog tima, dok je u prvi plan ponovno stigla Akademija, čiji rezultati u mlađim kategorijama svrstavaju Skaute na prvo mjesto kada je u pitanju rad s rukometnim nadama.


Ono što u Izviđaču postižu s mlađim naraštajima, uspjesi su kakvim u BiH teško bilo tko u momčadskim sportovima može parirati. Skauti su aktualni prvaci u svim mlađim naraštajima, a tekuće sezone su nastavili u istom pravcu. Pod vodstvom trenera Slavena Tomića generacija kadeta (1994. godište) je osvojila titulu prvaka BiH porazivši u visočkom finalnom ogledu domaćina Bosnu (25:23). Najbolji strijelac bio je Izviđačev Ante Grbavac, dok je najbolji igrač završnog turnira Ante Pavlak (Izviđač).
- U konkurenciji najmlađih, odnosno 1998. godišta, kojima je natjecanje uvedeno od ove sezone, nastupili smo s dvije momčadi, te osvojili treće i četvrto mjesto. Sada nam slijede turniri u Livnu mlađih kadeta (1996. godište) i u Sarajevu juniora (1992. godište). Ta generacija je prvak posljednje tri godine, a u obje ove konkurencije Izviđač je ponovno favorit za naslov, govori trener seniorskog tima Zdenko Grbavac, čija je ruka u uspjesima mlađih kategorija također neizbježna.
Dok su zaokupljeni s posljednja dva turnira mlađih kadeta i juniora, aktivnosti prve momčadi se svode na laganije treninge i održavanje tjelesne kondicije.
- Momčad će trenirati do 24. lipnja, a zatim imati stanku do 18. srpnja, pojašnjava Grbavac.

Tri pojačanja
Već se rješava i igračka križaljka, pa je tako jedini igrač koji je najavio, a zatim i napustio klub vratar Luka Bumbak, koji će vjerojatno od iduće sezone zaigrati u dresu zagrebačke Dubrave. Njegovo mjesto će zauzeti povratnik u tim nakon dvije godine u Varaždinu Milan Tolić. U momčad se s posudbe iz Dubrovnika vratio i lijevi/srednji vanjski Marin Vegar. Pojačanje bi trebao predstavljati i desno krilo iz Goražda Damir Delić (21), koji je potpisao ugovor na četiri godine.
- Rukometaš je koji je posljednje četiri sezone igrao Premier ligu u momčadi iz vrha ljestvice. Bio je kadetski i juniorski reprezentativac BiH, najbolji strijelac Goražda u protekloj godini, ima konstantu i bit će pojačanje za nas, smatra Grbavac.
Iako ih od 12. rujna očekuje nastup u mnogo zahtjevnijem natjecanju, Regionalnoj ligi, Ljubušaci ne misle odstupati od klupske politike.
- Dovest ćemo maksimalno još jednog igrača i on će također biti mlađi rukometaš. Nastavit ćemo graditi brand ovakvog, mladog Izviđača. Zadržat ćemo sve igrače osim Bumbaka i spremiti se što bolje. Vjerujemo u postojeći tim i to da će pokazati novi napredak u idućoj natjecateljskoj godini, kaže Grbavac.
Ljubušaci će vjerojatno imati daleko najmlađi tim u premijernom prvenstvu SEHA lige, ali to ipak ne umanjuje njihove uvijek visoko postavljene ciljeve.
- Poznajući većinu momčadi s kojima trebamo igrati mislim da Izviđač može biti plasiran u gornjem dijelu ljestvice ovog natjecanja, rekao je Zdenko Grbavac.

Realna šansa za Kielce


S obzirom da je poljskom viceprvaku Vive Kielceu ostavljena mogućnost u roku od sedam dana izjasniti se o eventualnom sudjelovanju u natjecanju, Liga od 12 klubova još uvijek nije potpuno potvrđena, te bi mogla narasti i do brojke od 14 članova.
- Mislim da bi ulaskom Kielcea u natjecanje Liga dobila na kvaliteti, kao i ozbiljnosti samog projekta. Čini mi se da za to postoje i vrlo realne šanse s obzirom da je titulu Poljske osvojila Wisla Plock, a Kielce tako ostalo bez nastupa u Ligi prvaka, podsjetio je Grbavac.

Nema komentara:

Objavi komentar