nedjelja, 19. lipnja 2011.

Predstavljamo klubove lige:RK Lovćen Cetinje



     Rukometni klub Lovćen osnovan je početkom 1949. godine na Cetinju. Tada rođena ljubav prema rukometu sačuvana je do današnjih dana, a rukomet je već decenijama sport broj jedan u crnogorskoj prijestonici.
     Tokom svoje duge istorije RK Lovćen ostvario je brojne vrijedne rezultate čime je potvrdio primat u crnogorskom rukometu i profilisao se kao jedan od najuspješnijih muških rukometnih klubova u regionu.
     Nakon ostvarivanja višedecenijskog sna koji su sanjale brojne generacije RK Lovćen, klub je u sezoni 1987./1988. izborio prvoligaški status u ligi SFRJ koja je u tom vremenu bila jedna od najjačih u svijetu. Nakon toga Lovćen je rastao, razvijao se i opstajao stvarajući nove šampione, reprezentativce i svjetski priznata rukometna imena.
     Nakon vicešampionske titule u ligi SFRJ u omladinskoj konkurenciji iz Ajdovščine 1979. godine i izborenog plasmana u Prvu saveznu ligu 1988. godine Lovćen u naredne dvije decenije ostvaruje nove vrijedne rezultate. Od sezone 1997./1998. godine počinje vrtoglavi uspon Lovćena. Klub je bio finalista Kupa Jugoslavije i sa osvojenim trećim mjestom u šampionatu Jugoslavije obezbijedio učešće u međunarodnom takmičenju – Kup gradova. Nakon toga klub je u tri naredne sezone bio vicešampion Jugoslavije.
     U sezoni 1999./2000. klub je osvojio titulu šampiona Jugoslavije, po prvi put u svojoj dugoj istoriji, a naredne sezone (2000./2001.) i duplu krunu, kao i peto mjesto u evropskoj Ligi šampiona. U godinama koje slijede klub postaje redovan učesnik evropskih takmičenja: Liga šampiona, EHF kup i Kup gradova.
    
 U sezoni 2005./2006. Lovćen je u zajedničkoj ligi Srbije i Crne Gore osvojio treće mjesto, dok je u Crnoj Gori osvojio prvo mjesto i postao osvajač Kupa Crne Gore.
     Naredne sezone (2006/2007.)  RK Lovćen je ostvario uspjeh koji će ostati zapisan i posebno upamćen u klupskoj istoriji. U navedenoj sezoni RK Lovćen postao je prvi šampion u nezavisnoj državi Crnoj Gori, a šampionsku titulu osvojila je i kadetska ekipa našeg kluba.
     U sezoni 2007./2008. RK Lovćen bio je vicešampion Crne Gore, a  kadetska ekipa ostvajač prvog mjesta u kadetskoj ligi Crne Gore.      Posebno se ponosimo činjenicom da je najvećio dio igračkog kadra proizvod naše kadetske i omladinske škole, što potvrđuje da je Cetinje bilo i ostalo prijestonica crnogorskog rukometa.      Tokom svoje blistave istorije RK Lovćen podario je svjetskom rukometu veliki broj istinskih šampiona koji su bili perjanice crnogorskog, evropskog i svjetskog rukometa. U klubu je danas, kroz razne selekcije,  aktivno više od 150 članova među kojima se, sigurni smo, nalaze novi velikani crnogorskog i svjetkog rukometa.
sigurni smo, nalaze novi velikani crnogorskog i svjetkog rukometa.


Najveći uspjesi:
Šampioni SRJ/SCG(2)
Šampioni CG(1)
Osvajači Kupa(2)


                                Ekipa Lovćena u sezoni 2010/11


web stranica:http://www.rklovcen.co.me/

Nema komentara:

Objavi komentar