subota, 18. lipnja 2011.

Dragan Načeski:"SEHA liga će biti jaka kao Liga prvaka"

Na predstavljanju Lige u Beogradu novinarima se obratio prvi predsjednik regionalne lige Sandi Šola, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza koji ima iskustva u organiziranju velikih natjecanja. 
- Liga je osnovana s jasnim ciljem, omogućiti najboljim klubovima s prostora jugoistočne Europe uvjete za kvalitetno natjecanje u kojima će kroz ligaški sustav imati kontinuiranu priliku odmjeravati snage protiv vrhunskih suparnika i time jačati kvalitetu vlastitih momčadi, kazao je Šola. 
Tradicija, znanje i povijesni uspjesi koje su ostvarili Borac iz Banje Luke, Bosna iz Sarajeva, Croatia Osiguranje iz Zagreba, Crvena zvezda iz Beograda, Izviđač iz Ljubuškog, Lovćen iz Cetinja, Metalurg iz Skopja, Nexe iz Našica, Partizan iz Beograda, Sutjeska iz Nikšića, Tetran iz Prešova i Vardar iz Skopja jamac su budućnosti ovog natjecanja čija prva sezona počinje ove jeseni. 
- O atraktivnosti i kvaliteti lige govori i činjenica da je predstavnik mađarskog saveza bio na osnivačkom sastanku lige u Zagrebu pa se očekuje uključenje Mađara  već sljedeće sezone, a zanimanje za sudjelovanjem u ovom natjecanju pokazali su i poljski, austrijski te slovenski rukometni savezi i njihovi vodeći klubovi, pojasnio je Šola. 
Povjerenik za natjecanje Dragan Načeski naglasio je da će SEHA liga biti “liga prvaka” po vrhunskim sudionicima, koji podrazumijevaju i najbolje suce i delegate utakmica. 
- Regionalna liga bit će primjer drugima. A klubovi će tražiti da igraju u njoj, optimističan je Načeski. 

Nema komentara:

Objavi komentar