petak, 17. lipnja 2011.

Predsjednik Nexe-a,Josip Ergović o SEHA ligi:"Velika stvar za rukomet u regionu"


SEHA je doživjela svoju oficijalnu promociju na skupu u Beogradu, kada je i izvršen žrijeb, koji je već na otvaranju namerio vicešampiona Hrvatske, Nexe iz Našica na beogradsku Crvenu zvezdu. Među brojnim gostima iz svih zemalja i klubova učesnika lige, bio je i predsjednik RK Nexe, Josip Ergović, koji je prokomentarisao važnost jednog ovakvog projekta.

- Ovo je veoma značajno za klub i našeg generalnog sponzora Nexe Grupu, koji djeluje u svim zemljama - učesnicima Lige. To je šansa za novi marketing, novu promociju, i kluba, i našeg sponzora. Takođe, nema sumnje da je ovo velika stvar za rukomet u čitavom regionu.
Sa kakvim ambicijama Nexe dočekuje Regionalnu ligu i da li se one mogu promjeniti u novim okolnostima?
- Kao što smo vidjeli u prezentaciji, članovi lige su klubovi sa ogromnom tradicijom, daleko većom od naše. Mi ćemo biti realni i nećemo gajiti neke prevelike ambicije. Mislim da možemo da se borimo za gornji deo tabele u prvoj sezoni, a možda u godinama koje idu, tražiti i šansu za plasman na Final Four. Ipak, to nije prioritet, već samo želja.
Da li će Nexe biti jači u odnosu na ovu sezonu?
- Hoćemo. Ništa znatno, ništa puno, ali kozmetičke promene koje pravimo, donijeće neki boljitak. Ove godine smo bili jači u odnosu na prošlu, a tako radimo već iz godine u godinu. Nastavljamo na tom putu.
Uz sve to je vezano jedno poznato trenersko ime - Kasim Kamenica.
- Trener Kamenica je naš dugoročni trener. Imamo zajednički projekat i mislim da će ostati i u godinama koje slede. Takav je dogovor.
Što se tiče Regionalne lige, najvjerovatnije ćete morati igrati u Osijeku, zbog neadekvatnog kapaciteta našičke dvorane?
- Kako sada stvari stoje, mi bi smo voljeli igrati u Našicama, ali standardi takmičenja traže da to bude Osijek, koji je 50 km od Našica.  Ko zna, možda kroz par godina izgradimo i veću dvoranu u Našicama. - sa osmjehom na licu, zaključio je razgovor predsjednik našičkog kluba.

Nema komentara:

Objavi komentar